logologo
Tehnici pentru proiectarea sistemelor de Securitate.
Sistemele de control acces și supraveghere video sunt costisitoare, așa că este important ca utilizatorii să se asigure că au un sistem care va funcționa corespunzător.
>Achiziționarea și instalarea sistemelor respective pot fi destul de costisitoare, iar utilizatorii trebuie să se asigure că au un sistem care funcționează corespunzător și în modul în care aceștia își doresc să o facă. Pentru acest lucru, pot fi consultate principiile managementului de proiecte, care pot ajuta utilizatorii să găsească un integrator și să administreze procesul de instalare sau actualizare a sistemelor de securitate, scrie Source Security.
Pentru cineva care are experiență cu tehnologiile de securitate, este mai ușor să administreze proiectul, însă în caz contrat, este recomandată consultarea unui expert în securitate. Managementul proiectului pentru o instalație de securitate necesită atenție asupra obiectivelor, a bugetului și a programului, este de părere Pierre Trapanese, director al companiei Freemont, un integrator global.
,,Acestea sunt cele mai importante trei aspecte ale managementului unui proiect și trebuie să te concentrezi la feicare. De exemplu, dacă te vei concentra doar pe buget, vei compromite obiectivele și programeul”, a spus Trapanese.
Ținând cont de acest aspect, există patru faze ale unui proiect: dezvoltarea obiectivelor de muncă, planifcarea, executarea și încheierea.
Dezvoltarea obiectivului pentru un proiect de securitate fizică este o sarcină critică. Prin aceasta se stabilesc toate componentele proiectului: ce fel de echipament se dorește, ce își dorește utilizatorul să facă acesta, cum dorește să fie programat și instalat, a explicat Trapanese, care a adăugat că dacă utilizatorul exclude un element care trebuie adăugat ulterior, acest lucru va compromite bugetul și programul.
De exemplu, dacă utilizatorul nu își dă seama că toate componentele vizibile ale sistemului, cum ar fi cititoarele pentru controlul accesului, nu au aceeași culoare ca logo-ul companiei, bugetul și programul vor fi compromise atunci când integratorul instalează cititoare negre.
,,Este recomandat să ai și desene care să indice unde trebuie să fie instalate componentele și cum va fi conectat sistemul. Trebuie luată în considerare și configurația sistemului, anume felul în care îți dorești să acționeze la evenimente. Dacă o anumită ușă se deschide în mijlocul nopții, probabil că ți-ai dori ca sistemul de control acces să trimită o alertă centrului de operațiuni sau agenților de securitate. Ai putea să vrei și o cameră care să filmeze evenimentul, pentru a trimite și material video împreună cu alarma. N consultant sau un integrator te poate ajuta să dezvolți obiectivele proiectului tău”, a spus Trapanese.
Odată ce este stabilit obiectivul proiectului, trebuie să fie ales un integrator. Există două feluri în care acest lucru se poate face. Proiectul poate fi scos la licitație și se poate alege integratorul cu cea mai mică ofertă calificată sau se pot cere propuneri, iar prețul poate fi negociat cu integratorul care are cea mai bună propunere.
După ce s-a făcut alegerea, integratorul se va folosi de obiectivul stabilit pentru a planifica, un proces la care utilizatorul poate participa sau îl poate monitoriza.