logologo
Kaspersky Lab anunţă înființarea Consiliului Consultativ Internaţional.

Kaspersky Lab a înfiinţat un Consiliu Consultativ Internaţional, care reuneşte experți în securitatea cibernetică renumiţi la nivel mondial, cu scopul de a oferi consultanță strategică pe piața de securitate IT a companiei. Consiliul Consultativ reunește șapte experți recunoscuți la nivel internațional din domeniul securității IT, din sectorul public şi din mediul academic, care vor oferi îndrumare practică, perspective și validare cu privire la planurile strategice și domeniile prioritare de dezvoltare a afacerilor companiei. Consiliul Consultativ nou-format a avut prima sa reuniune pe 11 februarie 2014, odată cu Summit-ul Analiştilor în Securitate anual al companiei.
Howard A. Schmidt, fostul consilier în securitate cibernetică atât al președintelui Bush, cât și al președintelui Obama, va servi în calitate de președinte al Consiliului Consultativ Internațional. Din consiliu vor face parte şi Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, baroneasa Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann și Whitfield Diffie. Anii de experienţă ai membrilor Consiliului în situații în care industria de securitate IT a avut contact cu guverne, factori de decizie în stabilirea strategiilor cibernetice naționale și internaționale, dar și în mediul academic, vor oferi un nivel de expertiză și consultanţă de neegalat pentru Kaspersky Lab.
“Deschiderea Consiliului de a oferi consultanță strategică pentru Kaspersky Lab subliniază reputația companiei de lider în securitatea IT, cu operațiuni de afaceri transparente și deschise,” a afirmat Howard A. Schmidt, președintele Consiliului Consultativ Kaspersky Lab. „Ameninţările cibernetice contemporane au devenit o problemă globală, ce nu ţine cont de frontiere geografice; acesta fiind motivul pentru care Consiliul nostru este cu adevărat internațional,” a adăugat Howard A. Schmidt.
Strategia de business şi de dezvoltare a produselor pe care o are Kaspersky Lab se bazează pe cunoştinţele de securitate foarte ample ale companiei. Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab, este nu numai un antreprenor de succes, dar, de asemenea, unul dintre cei mai apreciaţi experți şi evanghelişti ai securităţii IT la nivel global.
“Este o mare realizare și onoare să avem alături de noi experți din industrie atât de respectaţi,” a declarat Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab. „Am reunit oameni care înțeleg mai bine decât oricine altcineva gravitatea și amploarea problemelor din realitatea cibernetică în zilele noastre. Ne bucurăm că fiecare dintre ei a fost de acord să se alăture companiei Kaspersky Lab și să contribuie la lupta noastră împotriva criminalității informatice. Înființarea acestui Consiliu Consultativ este o realizare importantă pentru companie și un pas firesc, menit să asigure faptul că dezvoltarea noastră continuă avansează în direcția potrivită,” a adăugat Eugene Kaspersky.
Având ca scop să rămână o companie vizionară, Kaspersky Lab investește masiv în cercetare și dezvoltare și se axează pe calitatea tehnologiei și inovațiilor sale, mai degrabă decât să fie legată exclusiv de obiectivele financiare, determinate pe termen scurt de piață. Compania este renumită pentru expertiza sa de top, care oferă analiză la o profunzime de neegalat și o înțelegere a tuturor tipurilor de amenințări, de la fişierele malware comune, la atacurile și armele cibernetice mai sofisticate, precum Flame, Duqu, Red October, NetTraveler etc.
Kaspersky Lab înțelege contextul global al ameninţărilor cibernetice din prezent și impactul lor asupra stării economiei și politicii moderne. Prin urmare, compania participă activ la operațiunile de securitate cibernetică alături de organizații internaționale, agenții naționale și regionale de aplicare a legii şi guvernamentale, cum ar fi INTERPOL, precum și echipele de intervenție de urgență (CERT) din întreaga lume. De asemenea, publică rezultatele cercetărilor pentru ca publicul larg să aibă acces la acestea
Consiliul Consultativ nou-format va consolida baza de informații de securitate cibernetică a companiei şi va aduce noi perspective și expertiză din partea membrilor săi recunoscuţi. Astfel, va ajuta compania să dezvolte tehnologii inovatoare și servicii inteligente care să raspundă nevoilor specifice ale pieței și celor mai periculoase amenințări din prezent şi din viitor.